top of page
תמונת הסופר/תShiran Yosipof Mandel

כמה כפיות סוכר אתם אוכלים ביום?

אנחנו אוכלים בממוצע 30 כפיות סוכר ביום משתייה ממותקת, לחמים, אוכל מעובד, רטבים, ממתקים ועוד. וזה המון! יותר מידי למעשה. אגב הילדים שלנו אוכלים בהרבה יותר.

למה, כמה ואיך ממשיכים מכאן?

למה?

כל מזון מעובד, גם כזה שנראה לא מתוק בכלל, מכיל סוכר.

כשאנו אוכלים סוכר מרכז התגמול במוח שלנו עובד (אותו איזור

שעובד שצורכים סמים וחומרים ממכרים) וזה גורם לנו לאכול עוד ועוד לצורך הפעלה נוספת = התמכרות. תעשיות המזון מנצלות זאת לטובתם ודואגות "למכר" את בלוטות הטעם שלנו כדי שנרצה לאכול מהם עוד ועוד. ככל שנאכל יותר סוכר כך נרצה יותר.

כשרמת הסוכר בגופנו עולה אנחנו נרגיש "היי" אבל אחרי כל עלייה מגיעה ירידה וזו גם מגבירה תחושת רעב וגם יוצרת שוב חשק למתוק. כלומר צריכה רבה של סוכר גורמת לנו לאכול יותר ומעלה את הצורך לנשנש בין ארוחות.


כמה?

הנה רשימה חלקית של מוצרים שמבוגרים וילדים צורכים באופן יומיומי:

כוס אורז לבן מבושל = 7 כפיות סוכר

כוס פסטה מבושלת = 5 כפיות סוכר

קטשופ - כל כף קשטופ = כפית סוכר

מעדן יוגורט עם פרי = 3.5 כפיות סוכר

פחית קולה = 9 כפיות סוכר

כוס שוקו = 4 כפיות סוכר (בבקבוק 6-8 כפיות סוכר)

קערת קורנפלקס אלופים עם חלב = 6 כפיות סוכר

פרוסת לחם לבן = 3 כפיות סוכר

עוגיית אוראו = כפית סוכר


חשוב לציין שהגוף שלנו צורך סוכר מאבות המזון שאנו אוכלים כמו פירות, ירקות, פחמימות שבדגנים ולכן גופנו לא זקוק לסוכר מעובד כלל.


איך ממשיכים מכאן? הנה כמה טיפים כדי להפחית את כמות הסוכר שאתם אוכלים ביום. חשוב לזכור שגמילה מסוכר זאת גמילה לכל דבר וחשוב לדעת שמתמודדים עם התמכרות.

  1. לאכול אוכל שמגיע בצורתו הטבעית כמו ירקות ופירות. נכון שפירות מכילות פרוקטוז אבל מכילים גם סיבים תזונתיים שמונעים ספיגה מהירה של הסוכר בגוף ולכן כשמתחשק מתוק עדיף לקחת פרי מאשר ממתק.

  2. העדיפו פחמימות מורכבות על פחמימות ריקות. פירוק פחמימות מורכבות בגופנו נמשך זמן רב יותר ותחושת השובע תהיה לזמן ממושך יותר. לדוגמא: אורז מלא, פסטה מקמח מלא/קמח עדשים, לחם שיפון מלא/כוסמין מלא

  3. התארגנו מראש על אוכל מבושל ביתי למהלך השבוע. ברגע שהאוכל לא נגיש וזמין כשרעבים אז מתחילים "לחטוף" משהו לאכול שקל וזמין כדי להרגיע את הרעב. תדאגו מראש לאוכל זמין מזין (דורש קצת תכנון אבל שווה את זה).

  4. לא להכניס הביתה פיתויים! להפסיק לקנות ולמלא את המזווה בממתקים, חטיפים ושתייה ממותקת ואז כשאין אז גם לא יהיו פיתויים.

  5. התחילו לשתות בבית רק מים. אפשר גם להכין חליטות טעימות חמות או קרות עד שמתרגלים לשתות מים.

  6. קראו את התויות של המוצרים וביחרו את המוצרים האיכותיים יותר. סדר הרכיבים שכתובים על המוצר הוא מהרכיב הדומיננטי ביותר עד להכי מעט. אז אם הסוכר מופיע בהתחלה, בחרו מוצר אחר.

מרגישים שאתם צריכים עזרה במעבר לאכילה בריאה יותר ופחות מעובדת? עשיתם בדיקות דם והרופא אמר לכם שאתם טרום סוכרתיים? סובלים מסוכרת? בואו נדבר, אני יכולה לעזור.




51 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Komentar


bottom of page